Spreekuren

Dagelijks op afspraak. Per dokter wisselen de spreekuurtijden. Voor het opvragen van uitslagen kunt u dagelijks bellen tussen 14.00 en 15.00 uur.

Dhr. Janssens: donderdag en vrijdag
Dhr. Mooren: maandag, dinsdag en woensdag
Mw. Severien: maandagochtend, donderdag en vrijdag
Mw. van Tuijl: maandagochtend, donderdag en vrijdag
Dhr. Zijlstra: maandag, dinsdag en woensdag

Er is elke dag een afspraakspreekuur in Spijk in de dokterspost in het Dorpshuis de Spieker:
Maandag van 11.00 -12.00 Mw. van Tuijl
Dinsdag van 14.00 -15.00 Dhr. Mooren
Woensdag van 11.00 – 12.00 Dhr. Zijlstra
Donderdag van 11.00 – 12.00 Dhr. Janssens
Vrijdag van 11.00 – 12.00 Mw. Severien

Voor een aantal zaken heeft u niet altijd een dokter nodig maar kunt u bij de doktersassistenten terecht (telefoon 542345). Dit betreft onder andere:

  • het maken van een uitstrijkje in het kader van het bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker. Indien u een oproep heeft ontvangen moet u zelf wel een afspraak maken.
  • aanstippen van wratten
  • uitspuiten van oren
  • verzorgen van wonden
  • verwijderen van hechtingen

Voor al deze zaken kunt u telefonisch een afspraak maken bij de assistente of krijgt u de afspraak mee na bezoek bij de dokter.

Indien u regelmatig klachten heeft van een blaasontsteking kunt u ook volstaan met het inleveren van een potje urine (mag niet langer dan 2 uur buiten de koelkast bewaard zijn) bij de assistente. U moet dan wel een formuliertje invullen voor het urineonderzoek zodat de assistente u beter van advies kan dienen. Uw urine wordt dan in de loop van de ochtend nagekeken en de assistente bepaalt in overleg met de arts of en welke medicijnen u moet gebruiken.

Spreekuren POH Suikerziekte, Hart- en vaatziekten, Longziekten en Ouderen geneeskunde

Er zijn 2 praktijkmedewerkers met een speciale opleiding die de huisartsen ondersteunen bij de routine controles voor suikerziekte: hart en vaatziekten, longziekten en ouderengeneeskunde. Uw huisarts of de praktijkondersteuner nodigt u uit voor deze spreekuren als u daarvoor in aanmerking komt.

  • Routinecontroles ter preventie van hart- en vaatziekten

Spreekuren POH Geestelijke gezondheidszorg

U gaat niet alleen naar de huisarts voor het bespreken van lichamelijke klachten. Soms heeft u ondersteuning nodig bij het verwerken van het verlies van een dierbare. Of zoekt u hulp bij psychische klachten als depressiviteit, angst, stress of een burn-out. Natuurlijk kunt u hiervoor bij de huisarts terecht. Maar u kunt óók uw verhaal kwijt bij de praktijkondersteuner die gespecialiseerd is in geestelijke gezondheidszorg (GGZ). Die werkt nauw samen met de huisarts en kan u uitstekend begeleiden. Na overleg met uw huisarts kan een afspraak op dit spreekuur gepland worden.

Spreekuurbezoek

Voor een goed verloop van het spreekuur verzoeken wij u:

  • Niet meer dan één klacht per afspraak van 10 minuten te presenteren.
  • Indien u toch meerdere klachten wilt bespreken bestaat er de mogelijkheid om een dubbele afspraak te vragen. De assistente kan u hierbij adviseren.
  • Gemakkelijke kleding en schoenen aan te doen voor het geval de arts u wilt onderzoeken